Slide background

ПОМОГНИ НИ, ДА ИМ ПОМОГНЕМЕ НА ДРУГИТЕ

ДОНИРАЈ ВЕДНАШ

Slide background

ТИ СИ НА РЕД ДА ПОМОГНЕШ

Бидете дел од нашите Манифестации Потребна ни е твојата помош

Оставете порака

Оваа форма можете да ја користите за веднаш да не контактирате. Нашиот персонал ќе ви одговори во најкус можен рок.

in Skopje, Macedonia

Let's meet up

3.000,00 Donation Needed

The main goal of the project is to fight the prejudice that exist towards blind and visually impaired persons. Our activities aim to increase the level of inclusion of blind people in society, demystify their condition and increase their chances of getting employment. As part of the project we plan to publish several manuals and short videos that will educate people on how to approach and help blind people, as well as organize sports activities and events.

in Skopje, Macedonia

Let's meet up

3.000,00 Donation Needed

The main goal of the project is to fight the prejudice that exist towards blind and visually impaired persons. Our activities aim to increase the level of inclusion of blind people in society, demystify their condition and increase their chances of getting employment. As part of the project we plan to publish several manuals and short videos that will educate people on how to approach and help blind people, as well as organize sports activities and events.

in Skopje, Macedonia

Let's meet up

3.000,00 Donation Needed

The main goal of the project is to fight the prejudice that exist towards blind and visually impaired persons. Our activities aim to increase the level of inclusion of blind people in society, demystify their condition and increase their chances of getting employment. As part of the project we plan to publish several manuals and short videos that will educate people on how to approach and help blind people, as well as organize sports activities and events.

in Skopje, Macedonia

Let's meet up

3.000,00 Donation Needed

The main goal of the project is to fight the prejudice that exist towards blind and visually impaired persons. Our activities aim to increase the level of inclusion of blind people in society, demystify their condition and increase their chances of getting employment. As part of the project we plan to publish several manuals and short videos that will educate people on how to approach and help blind people, as well as organize sports activities and events.

in Skopje, Macedonia

Let's meet up

3.000,00 Donation Needed

Преку проектот ќе се настојува да се уриваат колку може предрасудите кон слепите и слабовидните лица. Во рамките на проектот ќе биде информирана јавноста за промена на негативните ставови на околината кон лицата со инвалидност во позитивни и зголемување на постојното ниво на вклучување на слепите лица во општествениот живот на заедницата, односно да се работи на интеграција на слепите лица во општеството. На тој начин ќе се помогне не само да се демистифицира слепилото, туку ќе се придонесе слепите лица да станат активни членови на заедницата. Со тоа ќе се разбијат предрасудите кон слепите и слабовидните лица, кои се најголемата пречка за нивно вклучување во општествениот живот и вработување.

За Нас

Pink Support е организација која ја поддржува интеграцијата на маргинализираните групи во општествениот живот во Македонија преку нивна поактивна вклученост во спортските, социјалните и образовните активности во земјата. Нашата визија е да им помогнеме на маргинализираните лица да ги надвладеат сопствените и социјалните ограничувања и затоа сме во потрага по инсипративни личности кои со својата волја, издржливост и истрајност создаваат позитивен пример.

Следете не на Facebook