Проекти

Да ги запознаеме слепите - 2014 - Завршен

Преку проектот ќе се настојува да се уриваат колку може предрасудите кон слепите и слабовидните лица. Во рамките на проектот ќе биде информирана јавноста за промена на негативните ставови на околината кон лицата со инвалидност во позитивни и зголемување на постојното ниво на вклучување на слепите лица во општествениот живот на заедницата...

5.500,00 Потребни донации
Во Скопје
Розева трка 2015 - Завршен

На 4ти октомври во Крива Паланка се оддржа втората по ред традиционална Розева трка 2015 која оваа година беше организирана во чест на Јоце Блажески кој боледува од церебрална парализа, со цел да му помогнеме да отиде на последниот третман во Москва за пресадување на матични клетки како би можел да застане на нозе.

Во Крива Паланка